Løvstien

Løvstien skal bli en sammenhengende turvei fra Kråkenes til Melkeplassen. Store deler av veien er ferdig.

Løvstien ved klatresvingen Bilde Harald BratsethBilde: Harald Bratseth

Balløkken er ferdig Bilde Hege HellebøBilde: Hege Hellebø

Her kan en vandre i tretoppeneBilde: Kari Ingvaldsen

Første etappe

Første etappe av Løvstien fra Casperkollen ved Kråkenes til Grønnestølen er i alt på 1750 meter og ble ferdigstilt i 2009.

Andre og tredje etappe

Neste etappe av turveien begynner ved Grønlien og går helt frem til Øvre Riplegården. Prosjektet hadde oppstart juni 2013 og var ferdig i begynnelsen av 2015. Langs denne etappen er det tilrettelagt med flere frilufts- og aktivitetstiltak for barn i regi av Barnas byrom, kalt «Barnas Naturrom».

Etappe to og tre av Løvstien har en samlet lengde på 2605 meter.

Siste etappe

Siste etappe skal koble sammen Løvstien til en sammenhengende turvei fra Kråkenes til Øvre Riplegården.Mellom Olavsbu og Kristian Bingsvei, ca. 2 kilometer , er ikke Løvstien ferdigstilt. Terrenget er utfordrende og det vil nok gå litt tid før hele strekket står ferdig.For første utgave av Løvstakken Rundt blir det derfor å gå i Øvre Fredlundsvei fram til Kristian Bingsvei, populært kalt Krisebingen av de lokale. Litt asfalt under skoene skader ikke!

I gang med fjerde etappe av Løvstien

Bymiljøetaten er i gang med fjerde etappe av Løvstien. Først anlegges tverrforbindelse mellom den eksisterende Løvstien og sykkelveien som passerer Langegården.

Bilde: Birger Ottesen

Tre etapper på Løvstien er ferdigbygget (2009 og 2015), nå står første delstrekning av etappe 4 for tur. Arbeidet med delstrekning 4 starter i sør, ved avslutningen til etappe 1, og vil strekke seg fra Grønnestølen og cirka 900 meter mot Fredlundsvingen i nord. Stien blir lagt slik i terrenget at det blir minimalt med sprengninger i fjellet.

Løvstakken Opp, Løvstakken Rundt, Løvstakken Bort

Løvstakken Opp har med skiftende drivere holdt på noen år mens Løvstakken Rundt har sin første gang søndag den 15. september. Nykrohnborg IL har planer om å arrangere Løvstakken Bort når Løvstien er fullført.

Relaterte nyheter

Løvstakken

Annonse